Klart vi forandrer verden fra Gudbrandsdalen!

«Det er lettare å forandre verden enn å forandre gudbrandsdølen,» sa en lokal helt i Kvam. Og det så ut som om gudbrandsdølene i Kvam og på Otta var like innstilt på å forandre verden som 40 engasjerte Changemakere fra østlandet og nord-vestlandet, som i helga er samla i Kvam på en av årets regionale Changemakerhelger.


Butikkaksjon

Alle bussruter fører til Kvam, men ikke alle mennesker flytter hit. Flinke changemakere vet å utnytte små steders potensiale, for på små steder er det få samlingsteder på en lørdag formiddag. Kiwi er stedet «kvamværen» oppsøker for helgehandlinga, og 12 engasjerte changemakere stoppet hver eneste mer eller mindre forfjamsa «kvamvær», gjerne både på vei inn og ut av butikken. Under stø ledelse fra vår egen lokale helt Aebykier, klarte gjengen på 12 å samle hele 84 underskrifter på 1 1/2 time! Det er rett og slett imponerende! En enkel aksjon på den lokale nærbutikken kan være en kjempesuksess.

Kiwi-aksjon i idylliske omgivelser gir resultater!

Bløtt på Otta
Til Otta var dro resten av gjengen for å holde en større aksjon. Otta er jo stedet hvor gudbrandsdølen henger i helgene, og det tenkte 20 changemakere å utnytte. Leder Markus og handelsutvalgsmedlem Ingebrikt hadde med mye strev og møye tatt med seg en plate med hull i. Denne ble malt og tatt med til Otta som skyteskive. Våre fabelaktige helter Halvard og Sara meldte seg frivillig til å ha hodet ut av hullet på plata, og være blink for vannballongene som forbipasserende barn og unge fikk lov til å kaste. Her må det nevnes at vi i dag våknet til 5 minusgrader, så dette var en sporty oppgave. Dette skulle symbolisere hvordan bønder i fattige land blir utkonkurrert av dumpa mat fra EU og USA. Et kor som sang kampanjesanger vakte oppmerksomheten til de i sentrum, mens resten av changemakerene løp rundt på kjøpesenter, gater og parkeringsplasser og samlet underskrifter for en mer rettferdig handelspolitikk. Etter en og en halv time var resultatet klart: 132 underskrifter! Helt fantastisk!

Etter en stund kom "sannheten" fram bak fasaden på blinken; vi er i alle fall flink på gjenbruk!

Så, til sammen har deltakerne på Changemakerhelga i Kvam samla inn 216 underskrifter! Vi hilser fra Kvam, og gleder oss til å samle underskrifter fra nattbusspassasjerene som stopper her i natt.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar