Luke 7. Syv klimasjekketriks!

Denne uka gir Hanne Sofie stafettpinnen videre til Hanna-Marie som skal være inne på forhandlingene og følge avtalenforhandlingene helt fram til målstreken. Hanne Sofie skal nå kose seg med aksjoner, sivilsamfunnsarrangementer, blogging og sightsing.

Hanna-Marie lurte på hvordan hun skulle få innpass hos folk inne på forhandlingene og har i den anledningen samlet en liste over de 7 beste klima-sjekketriksene.

IMG_2723

Hanna-Maries topp 7 sjekketriks for COP21:

  1. If you show me your carbon footprint I’ll show you mine.
  2. My love for you is like runaway climate change. It just won’t quit.
  3. If you were a year you’d be the last one, cause you’re the hottest on record.
  4. Is your middle name turbine? Cuz you’ve got me spinning.
  5. Roses are red, violets are blue. Climate’s important to both me & you.
  6. The wind in your hair and the sun on your face could power my heart.
  7. Don’t say you’ve got a girlfriend, cuz that would be an inconvenient truth

Dette er så lol. Les flere sjekketriks her og sjekk ut #ClimatePickupLines.

Hva skjer denne uka på Cop21? Fra lol til alvor. Det blir en travel uke her i Paris. Forrige uke ble 4 år med forhandlinger avsluttet og forhandlingene har nå gått inn i en ny fase der franskmennene, som er verter for Cop21, tar over ledelsen sammen med ministere fra hele verden. Utkastet som ligger til grunn for videre diskusjon har ikke løst de vanskeligste politiske debatten, så uka som kommer nå blir råspennende. Det har nå blitt satt ned en styringskomité som skal sørge for at vi kommer i mål med en avtale. I tillegg har man delt inn temagrupper på de store prinsipielle diskusjonene, slikt at man skal få framgang i forhandlingene. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft skal sammen med St.Lucias miljø-og energiminister lede en av temagruppene som skal snakke om ambisjoner, langsiktighet og hvordan man skal følge opp klimaavtalen etter at den trår i kraft. Temaene som vi har fulgt tett forrige uke blir også tatt opp i flere av temagruppene (tilpasning, differensiering og finansiering), og vi har rett og slett en råspennende uka foran oss. Det er verdens framtid vi forhandler om. Det blir ikke mer spennende enn dette. Følg med på bloggen for daglige oppdateringer. 

Bisous fra HS&HM

Vi gir deg de ferskeste oppdateringene om klimaavtalen hele uka.

Følg oss på twitter, insta og facebook

Én kommentar

  1. I got this web site from my friend who told me concerning this web page and now this time I am visiting this web page and reading very informative articles or reviews at this place.And also with our web site, Add Hunters you’re going to benefit from our international usages!Items listed on Add Hunters include electronics, pets, cars and, vehicles and other categories including land and property. Feel free to visit our web site http://www.addhunters.com exotic cars for sale

Legg igjen en kommentar