«In Poland we care. I care. Do you?»

IMG_1881

Da har vi endelig kommet fram til Warszawa hvor FNs 19. klimakonferanse skal foregå fra 11. til 22. november. Slagordet Warszawa har valgt for konferansen er «I care». På vei for å registrere oss for konferansen, stoppet vi og observerte et av Warsawas tre kullkraftverk: Parallelt med FNs klimakonferanse arrangerer nemlig  Polens finansminister møte i World Coal Assosiation. Vi håper likevel at Polen ‘cares’ på alvor.

IMG_1886

På søndag var vi med på COY (Conference of Youths), hvor ungdom som skal delta på klimatoppmøtet møtes for å samkjøre og planlegge hvordan vi skal arbeide under konferansen. I løpet av COP vil ungdom fra hele verden jobbe felles med aksjoner og lobbyarbeid under den løst sammensatte gruppa YOUNGO, (young-NGOs).

IMG_1894

Samtidig med COY, var det samling av PowerShift for Sentral- og Øst-Europa. Budskapet er klart: slutt med fossil-subsider nå! (Og jada, det gjelder selvfølgelig i Nordsjøen også…)

IMG_1892

Når man går rundt i Warsawa er det ikke mye som viser at byen er i ferd med å arrangere et av verdens viktigste årlige toppmøter. Reklameplaktene er ikke mange, men én har vi sett. Og den er til gjengjeld stor og fargerik.

IMG_1896

I morgen åpner konferansen. Og i morgen er Polens nasjonaldag. Oppdateringer kommer jevnlig. Enn så lenge: over og ut fra Warszawa. Hilsen Astrid.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s